nyum2...sedapnyer...
wah...xley thn tgk...hehe
anda berani?cuba la buat?
Resipi Kek Batik Coklat
Ingredients:
200 gm digestive biscuits atau biskut marie
100 gm butter
250-300 gm milk chocolate
200 gm / 1/2 tin susu pekat manis
80 gm kacang pistachio (boleh guna kacang lain juga)
80 gm badam yg dibakar
80 gm walnut yang dibakar
Steps:
-Cairkan coklat, butter dan susu pekat manis secara kaedah double boiling. Kacau semua hingga cair dan sebati.
-Dalam mangkuk lain, patah-patahkan digestive biscuits dan campurkan dengan kacang-kacang tadi.
-Bila campuran coklat-butter-susu dah siap, tuangkan ke dalam mangkuk yang mengandungi biskut dan kacang.
-Kacau sebati dan masukkan adunan ke dalam bekas yang sesuai. Kami gunakan loyang kertas detachable supaya mudah keluarkan kek bila dah keras.
-Sejukkan kek batik coklat dalam peti sejuk selama beberapa jam sehingga keras dan mudah di potong .
p/s : kepada sesiapa yg berkenaan (hrp diri tu terasa) belajar2 la wt resipi ni utk abg ea? hehe...
1 comment:
terasa ea ,, nakal abg ayg ni .
iye2 ,ayg blaja wat ea .
sabar taw abg .
ley tggu x ?
hehe
Post a Comment